Het belang van content marketing

Content marketing is vaak het ondergeschoven kindje van een bedrijf. ’Het kost veel tijd’ en ‘er is geen garantie op succes' zijn veelgehoorde geluiden. Hier zit een kern van waarheid in, maar graag willen we in dit blog enige nuance aanbrengen en bovenal: het grote aantal voordelen van content marketing benadrukken.

Strategische marktbenadering

Content marketing is een strategische manier van marktbenadering. Er wordt regelmatig waardevolle, relevante en originele inhoud gemaakt en verspreid om een specifieke doelgroep te bereiken en te binden. Dit met als einddoel om zo veel mogelijk betalende klanten te genereren.

⚠️  Voordat je met content marketing aan de slag gaat, is het van groot belang om vooraf te bepalen welke doelgroep je aan wilt spreken.

Online verdrijft offline

Het zal je niet verbazen, maar tegenwoordig vindt bijna alle content marketing online plaats. Blogs, podcasts en sociale media verdrijven offline kanalen als folders, brochures en zelfs beurzen steeds meer naar de achtergrond. Het zou eigenwijs en van weinig ambitie getuigen om je ogen hiervoor te sluiten.

Het hebben van een goede website

Alles begint bij het hebben van een goede website. Dit is meer dan alleen een mooi visitekaartje voor je bedrijf. We zetten de belangrijkste voordelen even op een rij:

🔹 In dit digitale tijdperk kunnen mensen je website op een eenvoudige manier en 24/7 vinden.


🔹 Een goed ontworpen en onderhouden website straalt geloofwaardigheid en professionaliteit uit.


🔹 Via je website kun je jouw producten en diensten niet alleen promoten, maar ook verkopen.


🔹 Via tools als Google Analytics, Plausible of Hotjar, is het gedrag van je websitebezoekers gedetailleerd te analyseren. Je kunt onder andere bijhouden waar je bezoekers vandaan komen, hoe lang ze op je website blijven en welke pagina’s het meest worden bezocht.

🔹 And last but not least: een website vormt een zeer krachtige basis voor content marketing en SEO.

Optimalisatie en originele content

We gaan verder in op het laatste punt. Een website wordt namelijk pas functioneel als je hem goed onderhoudt en verbetert: blijven optimaliseren (SEO) en regelmatig relevante, waardevolle en bovenal originele content plaatsen.

👉 Optimalisatie: SEO (zoekmachine optimalisatie); Dit is een verzamelnaam voor alle handelingen die ervoor zorgen dat je hoger scoort in de organische (onbetaalde) zoekresultaten. Dit zal op termijn leiden tot meer kwalitatieve bezoekers op je website.

👉 Bloggen: Goed leesbare artikelen die (potentiële) klanten van relevante inhoud voorzien. Het is raadzaam dit frequent te blijven doen. Uiteindelijk is de kans groot dat dit zich uit gaat betalen.

👉 Sociale media: Platforms als Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het digitale landschap. Als je het op de juiste wijze inzet, zorgt het onder andere voor meer bereik, zichtbaarheid, bekendheid en interactie.

👉 Ook e-mailmarketing (nieuwsbrieven e.d.), video's, podcasts, infographics en advertenties (SEA) zijn bekende marketinginstrumenten die goed ingezet kunnen worden om een hogere conversie te genereren.

Moving Mouse en content marketing

Moving Mouse wil natuurlijk zelf het goede voorbeeld geven en zet met name in op SEO, e-mailmarketing en bloggen. Wij geloven in stackable content: inhoud die gemakkelijk in een stapelachtige volgorde kan worden toegepast. We schrijven uitgebreide blogs, die we verspreiden via een e-mailmarketing platform en in aangepaste vorm verder uitrollen op de verschillende sociale media. Dit alles om uiteindelijk meer verkeer naar je website te leiden.

Vertrouwen opbouwen door Content Marketing

Vertrouwen opbouwen

Het belangrijkste doel van content marketing is het verstrekken van informatie, educatie, entertainment of het oplossen van problemen voor je doelgroep, in plaats van het direct promoten van een product of dienst. Hiermee wil je vertrouwen opbouwen, autoriteit vestigen en langetermijnrelaties met potentiële klanten bevorderen.
Dus ja, in content marketing moet je veel tijd steken en ja, het is een langetermijnstrategie waar geduld voor nodig is. De kans dat het zich uit gaat betalen is echter groot. Doe er je voordeel mee!

Tot een volgende 🙋 

Deze artikelen vind je misschien ook wel interessant

Waarom Webflow? Wij geven je vijf goede redenen!

Wat is SEO en waarom zet Moving Mouse hierop in?

De 10 favoriete platforms van Moving Mouse

Een project starten?

Krijg ongelimiteerde Webflow aanvragen voor een vast maandbedrag, zonder contract of verrassingen. Start of annuleer wanneer je wilt.