Wat is SEO en waarom zet Moving Mouse hierop in?

In dit artikel besteden we aandacht aan het begrip SEO. Wat houdt deze marketingtechniek in en waarom zet Scaleful hierop in? Met behulp van zes eenvoudige vragen, geven wij antwoord!

Waar staat de afkorting SEO voor?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands vertalen we dit naar 'zoekmachineoptimalisatie'.

Wat houdt SEO precies in?

SEO verwijst naar het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid en het rangschikken van een website in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines als Google. Het doel van SEO is om de relevantie en de autoriteit van een website te vergroten, zodat deze hoger wordt weergegeven in de zoekresultaten wanneer gebruikers zoeken naar specifieke trefwoorden of onderwerpen.


Wat zijn de voordelen van SEO?

SEO is gratis, maar kennis en kunde zijn absoluut vereist. Het is een investering voor de lange termijn die -wanneer je het op de juiste manier inzet- zeer rendabel is. Bovendien geeft een goede SEO-positie jouw website meer autoriteit en zorgt het ervoor dat je de juiste bezoekers aantrekt. Ook is SEO in combinatie met bloggen (Content Marketing) ideaal.

Bij SEO gaat het om lange termijn succes.


Kleven er ook nadelen aan?

SEO kost veel tijd en het resultaat is niet direct zichtbaar. Het is een terugkerende bezigheid, waar zoals gezegd kennis en consistentie voor nodig is. Maar zoals gezegd: op de lange termijn zal deze investering zich ongetwijfeld uitbetalen!

Welke andere belangrijke online marketingtechnieken kennen we?

Naast SEO onderscheiden we een aantal andere online marketingtechnieken, die voor verschillende doeleinden worden ingezet. Een bedrijf kan bijvoorbeeld SEA inzetten, als het (tijdelijk) een specifiek product wil promoten. Hierbij een aantal bekende online marketingtechnieken op een rij:

  1. Search Engine Advertising (SEA)
  2. Social Media Marketing
  3. Content Marketing*
  4. E-mailmarketing*
  5. Affiliate Marketing
  6. Influencer Marketing

* Moving Mouse biedt deze marketingtechnieken aan.

Welke bekende bedrijven zetten in op SEO?

In onze branche zijn dat bijvoorbeeld Zapier, Webflow en Figma. Deze bedrijven publiceren zeer regelmatig blogartikelen. Deze delen ze vervolgens via social media en e-mailmarketing. Zij scoren hiermee ook erg goed in de zoekmachines.

Deze artikelen vind je misschien ook wel interessant

Waarom Webflow? Wij geven je vijf goede redenen!

De 10 favoriete platforms van Moving Mouse

Het belang van content marketing

Een project starten?

Krijg ongelimiteerde Webflow aanvragen voor een vast maandbedrag, zonder contract of verrassingen. Start of annuleer wanneer je wilt.